018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

GV: Više od 50 zaposlenih u Gradskoj upravi ostaje bez posla (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Više od pedeset radnika niške gradske uprave, računajući i gradske opštine, biće otpušteno do kraja meseca, najavljeno je na sednici Gradskog veća. Podsećaju da je taj nalog niška gradska vlast dobila od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, i da je u obavezi da to bude ispoštovano do predviđenog roka. Međutim, kako je rečeno na sastanku gradskih većnika, čelnici grada pokušaće da te mere budu fer i korektne, i najmanje bolne za sve zaposlene u lokalnoj administraciji.
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave naložilo je gradskim vlastima, da iz lokalne administracije, koja podrazumeva zaposlene i u gradskoj, ali i u opštinskim upravama, zbog racionalizacije i mera štednje, bude otpušteno 6 odsto od ukupnog broja radnika. Prema rečima zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića, koji je predsedavao sednici Gradskog veća, podaci pokazuju da u gradskoj upravi trentuno radi 854 radnika, od kojih je 65 na povremeno privremenim poslovima, a da je u gradskim opštinama zaposleno oko 300 ljudi, tako da računica pokazuje da je oko pedesetak radnika višak. Međutim, dodao je Slavković, grad će pokušati da racionalizaciju uradi najbezbolnije što može.
Mere štednje i racionalizacija kadra predviđa i smanjenje zaposlenih u javnim preduzećima dodaje Slavković, ali ona još nisu dostavila svoje predloge, iako krajnji rok ističe za nekoliko dana.
Na 122. sednici gradskih većnika, raspravljalo se o sufinansiranju projekta treće faze Narodne kuhinje, u kojoj grad učestvuje sa oko 55 mliona dinara, ali i programu za korišćenje sredstava iz budžeta za zaštitu životne sredine.

Povezane vesti