018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

GV: Problem plavljenja u Novom selu i Međurovu mora biti trajno rešen (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nadležne službe angažovane su na ispumpavanju atmosferskih i podzemnih voda u Novom selu i Međurovu, ali taj problem mora biti trajno rešen. Ovo je zaključak Gradskog veća, koji je usvojio i predlog o izdvajanju budžetskog novca za poboljšanje uslova stanovanja izbeglih porodica.
Zbog atmosferskih i izlivanja podzemnih voda, u Novom selu ugroženo je oko 150 objekata, dok je u Međurovu dovedena u pitanje proizvodnja u „Juri“ i „Šin Vonu“. Svi koji mogu da pomognu, mobilisani su.
Grad je sa “Srbijavodama” dogovorio i izradu projekta kako bi problem plavljenja dela Novog sela i Međurova bio trajno rešen. Podrazumeva gradnju novih odvodnih kanala i crpnih stanica. U Novom selu poseban problem jesu nelegalni objekti, sagrađeni upravo na kanalima za odvođenje podzemnih voda.
Zamenik gradonačelnika tvrdi i da će do kraja ove nedelje biti poznat predlog odluke, na osnovu koje će korisnici dobiti mogućnost isključenja sa gradske toplovodne mreže.
Većnici su doneli i odluku da Grad iz sopstvene kase, izdvoji 550.000 dinara za građevinski materijal, namenjen izbeglicama na području Niša. Ova suma jeste 10 odsto ukupne novčane vrednosti, koju će, za gradnju izbegličkih porodičnih kuća, dati republički komesarijat. Usvojen je i program dezinsekcije u ovoj godini, koji će bez pdv-a koštati dva miliona i devetsto hiljada dinara.

Povezane vesti