018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gužva na bazenima (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Ovaj vikend konačno je popeo temperature na letnji nivo, pa se na bazenu Čair tokom ova dva dana našlo nekoliko hiljada kupača. Rashlađivalo se i staro i mlado, a osim uživanja u vodi, pokraj otvorenih bazena moguće je rekreirati se na različite načine, a o bezbednosti posetilaca svakodnevno brine bar deset spasilaca.
Temperatura u Nišu se u najtoplijem delu dana kretala oko tridesetog podeljka. Sasvim dovoljna da veliki broj Nišlija već od ranog prepodneva dođe na otvoreni bazen u Čairu. Kako im boravak ne bi bio jednoličan, posetiocima se, osim kupanja, na ovom mestu nude još neke aktivnosti.
Brčkanju i igrarijama na bazenu se, logično, najviše raduju mališani, dok oni nešto stariji na Čairu pripremaju ten za letovanje I atraktivnu letnju garderobu.
Kad temperatura pređe 35. podeljak, moguće je očekivati i oko 4000 kupača. O njima u svakom trenutku brine bar 10 spasilaca. Pravila ponašanja na bazenu jasno su naznačena, ali je nemali broj onih koji ih zaobilaze, pa se uživanje u trenutku može pretvoriti u neprijatnost.
Budući da meteorolozi za narednu nedelju najavljuju tropske dane,valjalo bi podsetiti i na rizike koje visoke temperature sa sobom nose, pogotovo kada je reč o starijim osobama i hroničnim bolesnicima.
Cena dnevne ulaznice na čairskom bazenu ni ove sezone nije menjana i iznosi 200 dinara dok je duplo jeftinija za mlađe od sedam godina. Ukoliko na bazen dođete nakon 17 časova, karta će vas koštati 150 dinara. Iznajmljivanje ležaljki košta 100 dinara.