018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Grekulović: Razbijen niški narko-klan (VIDEO)

Komentari: isključeni

Niški narko klan je razbijen, izjavio je načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović, navodeći da je za 11 meseci policija uhapsila 86 dilera, zaplenila 51 kilogram droge i oduzela 940 tableta sintetičke droge.

Grekulović je podsetio da je u akciji „Grom“ u Nišu pretreseno 113 mesta, procesuirano 16 osoba, osam uhapšeno, zaplenjena su tri pištolja i oduzeta dva vozila, čime je razbijen niški narko klan koji je početkom ove godine pominjao i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Prvi potpredsednik Vučić je tada rekao da je situacija u ovom gradu teška i nepodnošljiva i da je hitno treba menjati.

Da „stvari dovede u red“ u Niš je, nakon tri i po godine koliko je Policijska uprava bila bez načelnika, upućen Grekulović koji je i pomoćnik direktora policije.

„U policiji nema zaštićenih i zakon važi za sve“, istakao je Grekulović u intervjuu Tanjugu, dodajući da je od početka godine uhapšeno devet policijskih službenika u suzbijanju korupcije i kršenja zakona, kao i dva pripadnika Žandarmerije.

Uveren da će rukovodstvo Žandarmerije uspeti da se izbori sa pojedincima koji sebi dozvoljavaju da krše propise, Grekulović je napomenuo da najveći broj policijskih službenika i pripadnika Žandarmerije časno obavlja svoje zadatake.

Policijski službenici koji krše zakon štete ugledu Ministarstva i poštenih policajaca, napomenuo je Grekulović i naveo da je za sedam meseci pokrenuto 167 disciplinskih postupaka protiv policijskih službenika – 100 za teža i 67 za lakša dela.

Prema njegovim rečima, šest policijskih službenika je otpušteno, 14 je suspendovano, a 158 novčano kažnjeno, ali je samo prošlog meseca 110 policijskih službenika nagrađeno za savesno i uspešno obavljanje zadataka.

Posle dolaska u Niš, Grekuloviću su se u vođenju Policijske uprave pridružila još trojica kolega, čime je počelo popunjavanje upražnjenih mesta – od načelnika odseka do starešina policijskih ispostava.

Do sada je postavljeno 16 starešina, kazao je Grekulović, dodajući da je 79 drugih kadrovskih pitanja rešeno preraspoređivanjem, odnosno postavljanjem ljudi na osnovu ostvarenih rezultata rada.

Ističući da je od početka godine u Nišu dosta urađeno, ali da Policijsku upravu treba još ojačati, on je naveo da je u ovoj godini rasvetljeno oko 800 krivičnih dela više u odnosu na 2012, dok je broj iznuda, na primer, smanjen za oko 50 odsto, što je rezultat efikasnijeg rada i povećanog prisustva policije na ulicama grada.

Ulicama Niša 24 sata patrolira sedam interventnih jedinica, a njihovo prisustvo uticalo je i na smanjenje saobraćajnih udesa, smanjenje broja povređenih i poginulih u saobraćaju, ukazao je Grekulović.

On je naglasio činjenicu da u Nišu nije bilo ni jednog incidenta u godini Milanskog edikta koja je obilovala javnim skupovima kojima su prisustvovali visoki državni funkcioneri, crkveni velikodostojnici, pripadnici različtih veroispovesti, mnogobrojni gosti, jer su uvek preduzimane jake mere bezbednosti.

Grekulović je istakao dobru saradnju sa lokalnom vlašću koja je policiji pritekla u pomoć kao donator sa četiri vozila, a u toku je realizacija projekta postavljanja kamera na svim najfrekvetnijim mestima u gradu što će uticati na povećanje opšteg nivoa bezbednosti.

 

Povezane vesti