018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Granični prelaz Preševo – Tabanovce sasvim prohodan

Od:
Komentari: isključeni

PREŠEVO – Na graničnom prelazu Preševo -Tabanovce između Srbije i Makedonije nema nikakvih zastoja, nema kolona vozila, a prelaz je sasvim prohodan.
Tokom jučerašnjeg popodneva, kako su javili mediji, veliki broj Albanaca u koloni automobila i autobusima kumanovske registracije prelazio je preko ovog graničnog prelaza iz Makedonije u Srbiju zbog sukoba policije sa terorističkom grupom u Kumanovu.
Makedonski mediji javili su juče popodne da policija u Kumanovu pomaže u evakuaciji stanovnika dva naselja u tom gradu, gde pretežno žive Albanci, a u kojima su od ranog jutra trajali sukobi pripadnika policije i naoružane grupe.
U policijskoj akciji u Kumanovu poginulo je pet policajaca, a više od 30 je povređeno, broj poginulih civila još nije poznat, a, kako je nesto pre ponoći rekla ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska akcija nažalost i dalje traje,
„Žrtava na strani terorista ima, ali ne znamo njihov tačan broj“, rekla je ona na konferenciji za novinare.
Cilj te terorističke grupe je, kako je rekla Jankulovska, bio napad na državne institucije. ““Koliko je grupa bila opasna pokazuje i to što su čitavih 16 sati pružali otpor““, rekla je Jankulovska i dodala da je otpor većeg dela grupe slomljen posle 18 časova.

Tanjug 0 Maj 2015 01:30
Foto Tanjug, video/ arhiva