018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće usvojilo predloge poslovanja preostalih ustanova kulture i Niške televizije (VIDEO)

Gradski većnici usvojili su predloge programa poslovanja preostalih gradskih ustanova kulture i javnog preduzeća „Niška televizija“ za 2014. godinu. Usvojen je i predlog da Grad i akcionari Gradske stambene agencije prodaju svoj udeo u akcijama AIK Banke, jer su postigle optimalnu cenu na tržištu, što će Gradu omogućiti dodatna budžetska sredstva.

Komentarišući planove i programe poslovanja gradskih ustanova kulture, gradski većnik Miloš Banđur izneo je zamerke na eventualna nova zapošljavanja u Simfonijskom orkestru i Niškoj televiziji – koja bi trebalo da smanji broj zaposlenih za šest zbog odlaska radnika u penziju.

S obzirom na to da su akcije AIK Banke na trzištu dostigle cenu od 1635 dinara, što je najpovoljniji iznos u posledenje dve godine, usvojen je predlog da Grad i akcionari Gradske stambene agenicije prodaju svoje udele, na osnovu čega bi se u gradsku kasu slilo oko 82 miliona dinara.

Prema proceni bankarskih stručnjaka, kada Grad i Agencija akcije AIK banke ne bi bili prodati po sadašnjoj ceni, rizikovali bi da ih u docnijem periodu otuđe za iznos niži i do četiri puta. Konačnu reč o ovom i ostalim predlozima, daće Skupština grada tokom zasedanja naredne nedelje.

Povezane vesti