018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće usvojilo predlog budžeta za 2014. godinu

Gradsko veće usvojilo je predlog budžeta za 2014. sa planiranim deficitom od skoro 700 miliona dinara. Najmanje je zakinuto na socijali, najviše  na upravi za imovinu i zaštitu životne sredine. Ostali resori dobili su  manje – više kao i do sada. Novi budžet gradonačelnik vidi kao realniji nego ikada ranije. Gradsko Veće usvojilo je, između ostalog, i plan razvoja grada u 2014, odluku o osnivanju Regionalnog privrednog društva za komunalnu delatnost „Niški region“.

Prihodi 8 milijardi i 900 – rashodi  9 i po milijardi. Planirana rupa u gradskom budžetu u 2014. je 685 miliona. Gradska kasa je tanja za milijardu. I pored toga, kaže gradonačelnik, uglavnom su uskladili želje i mogućnosti. Nisu sva rešenja srećna, ali drugih nema, dodaje on

Manji su i transferi iz republike, za trećinu. Srazmerno tome manja su i davanja  gradskim opštinama i to za 10 milona. U 2014. Pantelej dobija 58 i po miliona, Crveni krst 55, Palilula skoro 61 milion, Medijana 64 i Niška banja 51 milion. Veće je usvojilo i plan razvoja u 2014.

Odlukom Gradskog veća u 2014, prevoz poskupljuje za 10 dinara, poskupeće i polumesečna karta, a mesečna ostaje ista. U planu je podizanje 2 kredita, jedan za tekuću likvidnost, drugi za završetak zapadne tribine stadiona Čair. Ko prima platu iz  gradskog budžeta u 2014. može da računa na 11 zarada. Gradsko veće je, između ostalog, usvojilo Evropsku  povelju o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, plan detaljne regulacije deponije na Bubnju i odluku o osnivanjau Regionalnog privrednog društva za komunalnu delatnost „Niški region“.

Većina tačaka biće pred odbornicima na narenoj sedici Skupštine grada.

Povezane vesti

  • Sale

    Tuga cemer jad, Jagodina je ispred nas, a da ne racunamo KG ,Novi Sad…