018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće usvojilo novi tarifni sistem javnog gradskog i prigradskog prevoza (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Grad je ove godine uštedeo 24 miliona dinara primenom novog tarifnog sistema u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju. Na besplatnu vožnju u gradskim autobusima više nemaju pravo svi penzioneri stariji od 70 godina. Građani čija penzija ne prelazi 15.864 dinara voziće se i dalje sa besplatnom legitimacijom, a oni sa penzijom ispod niškog proseka zarada od 38.000 dinara imaće pravo na popust od 50%, istakao je većnik Mihajlo Zdravković, posle sednice Gradskog veća.

Sto jedanaestu sednicu Gradskog veća obeležila je odluka o novom tarifnom sistemu u javnom gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji grada Niša. Novina je što se uvodi potpuno nova metodologija u uređenju ove oblasti, pa se pored godina starosti vodi računa i o visini penzije i socijalnom statusu penzionera.Pored penzionera, i osobe sa invaliditetom, posle Uvođenja novog tarifnog sistema, imaće manje pogodnosti u gradskom prevozu. Odnosno pravo na besplatni prevoz imaće samo invalidi prve kategorije.

Pored odluke o javnog gradskom prevozu, većnici su u okviru obimnog dnevnog reda, razmatrali i usvojili program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Niša za 2014-2015. godinu.

Povezane vesti