018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće usvojilo izmene i dopune odluke o gradskom budžetu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Gradsko veće je usvojilo Predlog o izmenama i dopunama odluke o gradskom budžetu za ovu godinu zbog zaduživanja grada od dve milijarde dinara za refinansiranje ranijih kredita, kao i za kapitalne investicije. Osim ove, Veće je usvojilo i predlog odluke o obračunavanju cena grejanja, ukoliko dođe do poskupljenja energenata. Najavljeno je i da će Grad finansijski pomoći dečijem odmaralištu „Divljana“ da bi ono opstalo, ali i da će se izabrati novo rukovodstvo ove ustanove.
Gradsko veće je usvojilo predlog o izmeni i dopuni odluke o budžetu, jer će se, kako je na prošloj sednici najavljeno, Grad zadužiti dve milijarde dinara. Jedna milijarda i dvesta miliona dinara  biće izdvojeno za vraćanje ranijih kredita, dok će se oko osamsto miliona uložiti za izgradnju kolektora, putnu infrastrukturu, rekonstrukciju bazena i sanaciju prostorija oko bazena, most na Kutinskoj reci i nišku Tvrđavu. Usvojen je i predlog odluke o mehanizmima za određivanje cene grejanja ukoliko dođe do poskupljenja energenata.
Na sednici je Gradsko veće usvojilo i program rada dečijeg odmarališta “Divljana” za ovu godinu. Grad će pomoći ovoj ustanovi sa oko petnaest miliona dinara, kako bi mogla da prevaziđe probleme koji se odnose na dugovanja, a kako najavljeno biće izabrano i novo rukovodstvo.
Zamenik gradonačelnika je rekao i da će u svim gradskim i javnim preduzećima i ustanovama biti sprovedeno smanjenje viška zaposlenih, gde je posebno istakao primer Gradske toplane.

Povezane vesti