018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće usvojilo elaborat za razvoj niškog aerodroma (VIDEO)

Komentari: isključeni

Gradsko veće usvojilo je elaborat kojim se jasno utvrđuju mere za povećanje konkurentnosti niškog aerodroma. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran perišić najavio je da bi u naredne dve nedelje trebalo da bude potpisan ugovor sa jednom lou kost kompanijom i dodao da je ovo samo početak razvoja aerodroma “Konstantin Veliki”.

Po svemu sudeći od naredne letnje sezone, koja počinje 31. marta, niški aerodrom će imati redovan avio saobraćaj. Prema rečima gradonačelnika Perišića, za sada je izvestan jedan prevoznik kojeg nije želeo da imenuje. Ipak, kako ističe, elaboratom koji je usvojen, stvoreni su svi uslovi za dolazak lou kost kompanija. Utvrđen je i cenovnik aerodromskih usluga, pa će tako taksa po putniku iznositi svega tri evra, što ovaj aerodrom čini veoma konkurentnim. Perišić dodaje da se sada samo čeka postavljenje bezbednosne opreme koju je obećalo ministarstvo saobraćaja I očekuje da će taj posao biti završen do 16. oktobra.

Kako bi aerodrom “Konstantin Veliki” počeo da posluje pozitivno, potrebno je da se uvede red i u poslavanje samog preduzeća, dodaje Perišić koji smatra da je 151 radnik previše za aerodrom te veličine. Međutim, nije precizirao hoće li biti otpuštanja.

Perišić dodaje da je za razvoj niškog aerodroma značajno i formiranje preduzeća “Aerodromi Srbije” koje je najavila ministarka Zorana Mihajlović, jer to pokazuje jasnu rešenost države da se avio saobraćaj razvije i iznad Beograda. Prema rečima gradonačelnika, subvencionisanje avio-kompanija nije se pokazao kao dobar model, jer je Grad plaćao između pet i dvadeset hiljada evra po letu. Zato veruje da će novi sistem doneti pozitivne efekte Ii da će aerodrom na duže staze postati samoodrživ.

Povezane vesti