018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće podržalo Statut Zavoda za gerontologiju

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Ministarstvo zdravlja dalo je saglasnost na Predlog Statuta Zavoda za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje, čime će biti obezbeđena sredstva od Republike, ali i stvorena mogućnost za prebacivanje viška zaposlenih iz Doma zdravlja ili Hitne pomoći, saopštilo je Gradsko veće.
Ova odluka će se u ponedeljak naći pred odbornicima gradskog parlamenta, jer Grad mora da što pre omogući rad ove ustanove, značajne za sve sugrađane, istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

Zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje predlog Statuta predao je Ministarstvu zdravlja, a potvrda o ustvajanju stigla je pre dva dana. Kako bi se fukcionisanje ove značajne zdravstvene ustanove što pre omogućilo, Gradsko veće je dalo saglasnost na Statut Zavoda i sada se čeka samo odluka odbornika Skupštine Grada.

Gradsko veće usvojilo je i zaključke o kreditnom zaduživanju javnih-preduzeća „Gorica“ i „Naissus“, koji su neophodni za tekuću likvidnost. Gorica će tražiti kredit od deset miliona, dok je Naissusu neophodno dvesta pedeset miliona dinara za normalno poslovanje. Perišić dodaje da, iako nepopularan, ovo je jedini način da ova preduzeća nastave sa normalnim radom kao i da će kredit morati da traži i Grad.

A Grad i Direkcija za izgradnju  pronašli su način za izmirenje dugova prema izvođačima radova, meničnom garancijom na oko trista miliona dinara. Ovim se Grad ne zadužuje, a dugovi prema radnicima biće izmireni, poručuju sa Gradskog veća.

Povezane vesti