018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće: Od septembra dodatne mere štednje (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Gradsko veće usvojilo je izveštaj o izvršenju budžeta grada za period januar – jun. Izvršenje budžeta je oko 33% u odnosu na godišnji plan, što, kako kaže gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, nije dobro. On je najavio je dodatne uštede u narednom periodu.

Od tri milijarde 447 miliona dinara planiranih prihoda, ostvareno je 60 miliona manje. S druge strane, od 4 milijarde 412 miliona dinara planiranih rashoda, realizavno je 3 milijarde 306 miliona. Gradonačelnik Perišić kaže da se budžet ne puni onako kako je planirano, što znači da će već od septembra morati da se donese odluka o dodatnim merama štednje.
Gradsko veće je, između ostalog, usvojilo zaključak o prihvatanju studije izvodljivosti Logističke razvojne zone Niš u okviru aerodroma “Konstantin Veliki”. To je projekat koji se realizuje uz pomoć Evropske Unije, a cilj je, pojašnjava Perišić, da se deo aerodroma koji se ne koristi pretvori u kargo centar.
Prema odluci Gradskog veća, na mestu načelnika Uprave za obrazovanje ostaje Jelica Velaja, načelnik Uprave za kulturu će i dalje biti Nebojša Stevanović, a Uprave za omladinu i sport Goran Đorđević, dok će njegov zamenik biti Dušan Projević. Osim toga, kao i svake godine Veće je odobrilo besplatne kartice za gradski prevoz za 350 volontera na festivalu Nišvil.