018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće o izmenama i dopunama Programa održavanja komunalne infrastukture (VIDEO)

Gradsko veće je usvojilo izmene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture, na osnovu čega će novac iz gradske kase biti preraspoređen na izgradnju objekata koji su u medjuvremenu postali prioritet. O većini, danas usvojenih predloga u krajnjem će odlučivati Skupština Grada Niša.

S obzirom na to da će do kraja godine na adresu Gradske kuće stizati pozamašne rate za otplatu kredita za izgradnju Sportske hale “Čair“, Program održavanja pretrpeće izmene, tako da će prioriteti u gradnji do početka naredne godine biti sanacija kanalizacione mreže u Zetskoj ulici, kao i nabavka transformatora za Kardiohirurgiju.

Među prioritetima, kako je zaključeno, biće i saniranje oštećene balon-sale u Brzom brodu i dve osnovne škole, u Čokotu i Gornjem Komrenu. Izgradnja 9 ruiniranih učionica Osnovne škole “Branko Miljković“, posle komplikovane procedure, trebalo bi da počne za 5 meseci, što znači da će novi deo zgrade đake moći da primi naredne godine. Ovaj projekat sa po dvadeset pet miliona finansiraju NIP i Evropska investiciona banka, dok će Grad izdvojiti 42 miliona dinara. Realizacija projekta kasnila je zbog dodatnih analiza na kojima je insistirala Evropska banka.

Gradsko veće je usvojilo je i Predlog o produženju ugovora, na osnovu kojeg će „Niskogradnja“ i „MD Git“ nastaviti još godinu dana da održavaju ulice, puteve i druge javne površine u gradu, s obzirom na to da tender za nove ponuđače nije raspisan na vreme. Usvojeno je i rešenje na osnovu kojeg će Grad učestvovati u izgradnji Dnevnog centra za boravak dementnih osoba, koji će u okviru Gerontološkog centra biti završen sledeće godine. Ovaj projekat finansira američka ambasada sa 300.000 dolara, dok će Grad urediti gradsko građevinsko zemljište, što će koštati 783.000 dinara.

Usvojen je i predlog kojim će biti i promenjena odluka o osnivanju Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu, s obzirom na to da je, odlukom Vlade, postala ustanova kulture od nacionalnog značaja.

Odlukom većnika, pred odbornike će biti stavljen i predlog o bratimljenju i uspostavljanju saradnje beloruskog grada Vitepska i Niša. Gradonačelnik je naglasio i da su gradske uprave od kompanije „Filip Moris“ dobile 50 računara ukupne vrednosti 700.000 dinara, što će dodatno ubrzati rad gradske administracije.

 

Povezane vesti