018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće o infrastrukturi (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradsko veće usvojilo je danas nekoliko dokumenata, koji će se naredne nedelje naći pred odbornicima Skupštine grada. Među odlukama su Program uređivanja građevinskog zemljišta i izgradnje sa finansijskim planom za 2014, zatim Strategija bezbednosti mladih Grada Niša, i saglasnost da se na niški vodovod priključe i mesta Knežice, Perutina i Ćurlina. Usvojen je, između ostalog, i program kontrole kvaliteta vazduha.

Jedna od poslednjih sednica Gradskog veća i dokumenti koji moraju da se usvoje do kraja godine. Program uređivanja građevinskog zemljišta i finansijski plan za 2014. su realni i ostvarivi, ako bude para. Tako direktor Direkcije za izgradnju grada, Branislav Jocić, ocenjuje ono što ih očekuje u narednoj godini. Veliki pomak je, dodaje gradonačelnik,  manje prenetih dugovanja u 2014.

Gradsko veće je usvojilo i program održavanja komunalne infrastrukutre u gradu i seoskim područjima. Program treba da zaustavi divlju gradnju i smanji problem sa izdavanjem građevinskih dozvola. Strategija bezbednosti mladih tek treba da donese rezultate, i nju su usvojili većnici, kao i odluku o javnom oglašavanju na već postavljenim autobuskim stajalištima. Izgradnja novih takođe je u planu za narednu godinu. Doneta je odluka i da grad sa milion dinara pomogne Regionalni centar za razvoj malih i srednjih preduzeća. Tim novcem učestvovaće u projetku prekogranične saradnje zajedno sa komšijama iz Bugarske. Projekat je vredan skoro 150.000 evra, od toga 35.000 ide regionalnom centru. Odlukog većnika lica koja su u pratnji osoba sa invaliditetom mogu da koriste besplatnu legitimaciju za gradski prevoz i kada se sama voze. O većini tačaka odlučivaće odbornici Skupštine grada na narednoj sednici u četvrtak, 26. decembra.

 

 

Povezane vesti