018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće:”Nema uslova za smanjenje cene grejanja” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Cena grejanja je ekonomska i opredeljena je najvećim delom cenom energenta, tako da u ovom trenutku nema uslova za pojeftinjenje ove usluge.
“Ako bi moja ostavka rešila ovaj problem, to bi bilo najlakše uraditi”, istakao je na pres konferenciji posle sednice gradskog veća, Miloš Banđur, gradski većnik.

On je daodao da će povodom istupanja Udruženja skupština stanara i neistina iznetih u sredstvima javnog informisanja podneti tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N.N. počinioca.
U iščekivanju najavljenog okupljanja članova Udruženja skupštine stanara ispred Gradske toplane sa pozivom da se jave svi korisnici usluge koji žele da ubuduće ne koriste uslugu daljinskog grejanja, iz rukovodstva grada ne dolaze pozitivni signali. Posebno posle zahteva za ostavkom rukovodstva toplane i ostavkom resornog većnika Miloša Banđura, zbog, kako kažu, zloupotrebe službenog položaja.
Nagoveštaji da će gas pojeftiniti nisu realni, tako da nema osnova za pojeftinjenjen daljinskog grejanja. Problem nije u ceni, već u načinu obračuna, ističe gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić.
Najava većnika Miloša Banđura da će podneti krivičnu prijavu protiv N.N. počinioca zbog, kako kaže, neistina iznetih u medijima, predstavlja novi momenat u sporu između grada i udruženja predsednika skupština stanara. U gradskom rukovodstvu ističu da nema mesta ustupcima jer je cena grejanja ekonomska i da je očuvanje enegrgetskog sistema grada obaveza i prioritet.