018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće: „Naissus“ proširuje delatnost (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nagrade za najbolje studente, program rada i finansijski plan Turističke organizacije grada, povećane takse za motorna vozila. Kao najvažnije – ugovor grada i Elektrodistribucije sa „Džonson elektrikom“ i proširenje delatnosti JKP „Naissus“. Ovo su samo neke od odluka koje je usvojilo Gradsko veće. Većina će se uskoro naći pred odbornicima u gradskom parlamentu. Direkcija za izgradnju grada više neće biti zadužena za postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže. Odlukom Gradskog veća JKP „Naissusu“ vraćeni su ovi poslovi.

Gradsko veće je odlučilo i da nagradi najbolje studente sa po 50.000 dinara. Svaki fakultet predložio je po jednog sa prosekom 10 – ovo je prvi put da dobiju i novčanu nagradu. Jedna od važnijih odluka je i saradnja grada i Elektrodistiribucije sa „Džonson elektrikom“. Za mesec dana počinju probno testiranje pogona. Naša strana treba da obezbedi do 3 megavata struje. Ostatak, do 10 megavata obezbeđuje sam investitor. Radovi vrede oko 30.000 evra. Finansira ih „Džonson elektrik“.

Većnici su usvojili i program rada i finansijski plan Turističke organizacije. U 2014. treba da obogati turističku ponudu, ojača kapacitete i dovede više gostiju. TON iz budžeta dobija nešto više od dvadeset pet miliona, skoro šesnaest obezbeđuje iz sopstvenih izvora. Grad u januaru i februaru nastavlja da plaća i zakup stanova za ugrožene porodice iz Mramora. Većina odluka Gradskog veća uskoro će se naći pred gradskim parlamentom.

 

 

 

Povezane vesti