018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradsko veće jednoglasno za NTV

Gradsko veće jednoglasno je podržalo inicijativu Niške televizije za poštovanje i primenu Medijske strategije Vlade Srbije, koja predviđa postojanje šest regionalnih javnih servisa.
Rukovodstvo Grada treba da oslikava volju građana, koji su prikupljanjem potpisa i kroz brojne javne rasprave, jasno pokazali da žele da NTV postane regionalni javni servis, istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

Medijskom strategijom iz 2011. godine predviđeno je da se u Srbiji, pored dva već postojeća javna servisa, RTS i RTV, osnuje još šest. Ujedno, logično bi bilo da tri budu u jugoistočnoj Srbiji, a da Niš kao centar regiona ima svoj regionalni javni servis. To su svojim stavom pokazali građani Niša, poznate ličnosti i političari, a na Gradskom veću je da poštuje volju svojih sugrađana, istakao je prvi čovek grada.

Programski sadržaji regionalnih medijskih servisa bili bi drugačiji od sadržaja državnog javnog servisa i komercijalnih TV stanica, posvećeni informacijama iz regiona, sadržajima iz kulture, obrazovanja, nauke, sporta i drugim aktuelnostima. Niš kao centar regiona treba da ima svoj javni servis, koji će građane pravovremeno i objektivno informisati o svim problemima značajnim za ovaj deo Srbije, a vlast je tu da volju građana poštuje.

Usvojeni zaključak Gradskog veća naći će se pred odbornicima Skupštine Grada Niša, koja je ranije u dva navrata jednoglasno podržala ovu inicijativu.

Povezane vesti

  • Juznjak
  • nislija

    E sada dragi moji politicari koji vodite MOJ grad da vas vidimo na delu!!!Imate sjajnu priliku da pokazete odlucnost, hrabrost, lokalpatriotsku inicijativu da sa reci predjete na dela !Sacuvajmo NTV , mi gradjani vas podrzavamo u tome 100 posto , cela moja porodica je potpisnik peticije da NTV postane regionalni javni servis ! Ako NTV PUKNE nece nam biti kriv ni Beograd ,ni Novi Sad , vec mi sami , da mi NISLIJE ,ZATO HRABRO I ODLUCNO ! LOPTA JE U DVORISTE POLITICARA,imate nasu podrsku ,VI STE NA POTEZU !!!!!!!