018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradske institucije uskoro u zgradi „Niške banke“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Prostor nekadašnje „Niške banke“, a sada mađarske „OTP banke“ u ulici Nikole Pašića, uskoro bi mogao da postane sedište javnih preduzeća koja nemaju svoje prostorije, kao i Prekršajnog suda, najavio je prvi čovek Grada.
Pregovori o kupovini zgrade su započeti, a komisija koja je formirana početkom februara, trenutno radi na proceni vrednosti ovog objekta u samom centru Niša.

Poreska uprava, Gradska stambena agencija, Direkcija za javni prevoz ili Prekršajni sud, samo su neke od institutucija, koje bi uskoro mogle da se nađu na jednom mestu i to u zgradi „OTP banke“. Grad je otpočeo pregovore, kako bi povratio vlasništvo nad ovim objektom, jer većina gradskih institucija trenutno plaća zakup za poslovni prostor, što je nedopustivo, najavio je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

Pojedini investitori bili su zainteresovani da se ovaj objekat pretvori u skladišteni prostor, ili da postane tržni centar, ali je u interesu Grada da  se na ovakvoj lokaciji nađu institucije koje su u službi građana. Gradonačelnik je, ujedno, najavio i nastavak radova na stadionu Čair, ali samo uz adekvatne dozvole.

Na stadionu će uskoro biti postavljeni reflektori, koje je obezbedio Fudbalski savez Srbije, čime će biti rešen i problem osvetljenja.

Gradski većnik Milan Pešić je dodao da je Komisija za sport odlučila da iz budžeta ove godine finansira i 120 sportskih organizacija, a zbog značaja, finansijsku podršku Grada imaće i tradicionalna Olimpijada za sport trećeg doba.

Povezane vesti