018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradonačelnik podržao inicijativu udruženja protiv GMO (VIDEO)

Organizacije “Druzina Hrast” I Ekoloski pokret Nis organizovali su simbolicno okupljanje ispred gradske kuce kako bi ukazali na stetnost eventualnog usvajanja izmene zakona o genetski modifikovanim organizmima, a samim tim I hrane. Njih je osim nekoliko opozicionih stranaka, podrzao I gardonacelnik Nisa prof.dr Zoran Perisic koji je podsetio da je grad vec usvojio deklaraciju koja se protivi uvozu, proizvodnji I prodaji genetski modifikovanih organizama. 

Ivan Juskovic iz inicijative “Druzina Hrast” kaze da ovo okupljanje treba da podseti valst  na stetnost koju izaziva g enetski modfikovana hrana, ali I da spreci eventualno usvajanje izmene zakona koje bi omogucile uvoz, proizvodnju I prodaju genetski modifikovanih organizama.

Gradonacelnik Nisa prof. dr Zoran Perisic podrzava ovu inicijativu I dodaje da je gradsko rukovodstvo vec usvojilo deklaraciju koja se protivi uvozu, proizvodnji I prodaji genetski modifikovanih organizama, a samim tim I hrane.

Osim jos nekih nevladinih organizacija skup su podrzali I predstavnici srpske radikalne stranke I pokreta Dveri, koji su rekli da ova podrska nema  za cilj  politicku pozadinu, vec da se ocuva zdravlje nacije. Inace, izmena zakona o genetski modifikovanim organizmima, vec je povucena iz procedure, ali iz inicijative Druzina Hrst kazu da ce nastviti sa ovakvim okupljanjima sve dok predlozene izmene I zvanicno ne zavrse u fioci.

Povezane vesti