018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradonačelnik Perišić: Restriktivniji budžet za 2014. godinu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Budžet za 2014. biće znatno restriktivniji u odnosu na prošlogodišnji. To, tvrdi gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, najavivši da će preliminarni nacrt budžeta za narednu godinu biti završen do kraja ovog meseca, do kada će se znati i precizniji iznos. U okviru novog načina rukovođenja budžetom, planirana je i izmena modaliteta saradnje sa Montenegro-erlajnsom, kao i uvođenje nove linije “Er Srbije“, i to svakodnevno, od Niša do Beograda.

Perišić kaže da je dao zadatak saradnicima da posebno obrate pažnju na prihode grada, a da će se javni gradski novac naredne godine trošiti koliko ga ima. Svemu će, naravno, prethoditi javna rasprava, kada nacrt bude završen, što najavljuje do kraja ovog meseca.

U okviru planiranog načina rukovođenja budžetom, planirana je i izmena modaliteta saradnje sa Montenegro-erlajnsom, kome dugujemo mnogo novca. Čeka se odgovor crnogorskog prevoznika na više ponuda koje je grad predložio, a koje predviđaju smanjenje subvencija iz niškog budžeta, pa i po cenu smanjenja broja polazaka, jer, kako je istakao Perišić, postojeći ugovor sa njima “Niš finansijski više ne može da izdrži“.

Velike su šanse za otvaranje nove linije sa niškog aerodroma. Pregovori još traju, a radi se o svakodnevnom prepodnevnom polasku za Beograd, I večernjem povratku u Niš. U okviru mera štednje, biće sproveden i totalni prestanak zapošljavanja u javnom sektoru, a očekuju se i dodatne instrukcije za lokalne samouprave. Gradonačelnik je podsetio da naredna godina mora biti značajno racionalnija, jer će trasfer iz republičkog u niški budžet biti smanjen sa 64.000.000 na 54.000.000 dinara.

Povezane vesti