018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradonačelnik obišao niška gradilišta (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Pribojska ulica konačno će biti kompletno rekonstruisana a njenim uređenjem sprečiće se plavljenje ulice kod obilnijih padavina i rasteretiti atmosferska kanalizacija. Osim ove u toku su radovi na još nekoliko lokacija u gradu a kako oni teku, proverio je gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić.
Stanovnici Probojske ulice već duže vreme imaju problema sa izlivanjem kanalizacije i plavljenjem ulice kada dođe do većih padavina. Prema rečima gradonačelnika jedan od razloga zbog kojih problem nije ranije rešen je neusklađenost republičkih i gradskih javno-komunalnih preduzeća ali i procedure oko dobijanja dozvola. Međutim, osim rekonstrukcije ove ulice izvodi se podbušivanje za prolaz Humskog kolektora ispod železničke pruge koji će sada biti kompletno stavljen u funkciju.
Rekonstrukcijom kolovoza i trotoara i ulica Dragiše Cvetkovića, odnosno, deonica od Pasterove do Sremske dobiće novo ruho. Vrednost radova je 23 miliona dinara, od kojih je polovina sredstava iz NIPa a ostatak je obezbedio grad.
Inače, gradonačelnik je obišao i radove na izgradnji kružnog toka koji se pravi na raskrsnici ulica Petra Aranđelovića i Bubanjskih heroja. I na ovoj lokaciji radovi kasne jer je između ostalog bilo neophodno izmestiti gasovod koji se ovde nalazi. Sredstva za ove radove su iz Programa periodičnog održavanja.
Gradonačelnik je u toku prepodneva obišao i radove od petlje “Niš jug“ na auto-putu do kružnog toka kod KP Zavoda, gde se postavlja ulična rasveta a za šta je sredstva 9,6 miliona obezbedilo JP „Putevi Srbije“.