018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gradonačelnik Niša na investicionom forumu u Indiji (VIDEO)

Komentari: isključeni

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić biće član državne i privredne delegacije koja će u januaru posetiti Indiju i investicioni forum koji će se održati sredinom ovog meseca. To je danas u Gradskoj kući Niša potvrdila i ambasadorka Indije Narinder Čauhan, posle sastanka sa prvim čovekom grada Niša.      Ona je najavila i specijalnu kulturnu manifestaciju Dani Indije, što će biti prilika za promovisanje indijske kulture i ostvarivanje kontakata predstavnika Niša i Indije. “To je rezultat dobro utemeljene saradnje izmedju dve zemlje“, istakla je Čauhan.  

Srbija i Indija već imaju dobro utemljenu kulturnu saradnju, pa će Dani Indije biti samo tačka na kojoj će ona skrenuti ka našem gradu. Ta saradnja ima potencijala da se značajno priširi i na ostala polja, rekli su ambasadorka Indije i niški gradonačelnik.

Indija je druga zemlja po broju stanovnika u svetu. U njoj zivi milijardu i 250 miliona ljudi i predstavlja jednu od vodećih sila u oblasti IT sektora, nano tehnologije, biotehnologije i farmacije. To su oblasti u kojima je moguća buduca saradnja Nisa i Indije.

Saradnja naše dve zemlje je višedecenijska, imamo potpisan sporazum o ukidanju taksi i bilateralni ugovor o trgovini, ali Srbija nije dovoljno iskoristila mogućnosti koje ova dokumenta pružaju, i to se, kako je receno, mora promeniti u narednom periodu.

http://www.youtube.com/watch?v=QsS2fAi_tVs

Povezane vesti