018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Građani neobavešteni o promeni naziva ulica (VIDEO)

Mnoge ulice u Nišu dobile su nove nazive, ali o novim imenima bili su obavešteni svi osim ljudi koji na tim adresama žive. Za promenu naziva svojih ulica ove Nišlije saznale su iz poslednjeg računa za struju. U komisiji za promenu ulica kažu da su oni nadležni da obaveste sve potrebne državne institucije, a da su za obaveštavanje građana zadužene njihove mesne zajednice.

Sokolska ulica broj 6 bila je adresa porodice Radenković. Međutim, na februarskom računu za struju koji je stigao u poštansko sanduče ove kuce navodi se ime druge ulice.

Promena adrese bez ranije najave će Nišlijama stvoriti probleme, jer će morati da promene adrese u ličnim dokumentima.

U komisiji za promenu imena ulica kažu da je ova promena bila neophodna jer je veliki broj njih nosio isto ime, što je zadavalo mnogo problema, posebno poštarima. Takođe, navode da su ispunili sve potrebne zakonske obaveze i da za nova imena znaju sve državne institucije.

Predloge o imenima ulica podnosila je Narodna bibilioteka „Stevan Sremac“, Narodno pozorište, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Udruženje “Stari Niš” i Udruženje boraca rata, a iz komisije pozivaju sve Nišlije da daju svoje predloge za preimenovanje ulica.