018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Grad traži povoljniju varijantu za korisnike Toplane (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Grad Niš pokušava da nađe kompromisno rešenje koje ne bi podrazumevalo potpuno isključenje korisnika sa daljinskog grejanja, već povoljniju varijantu za potrošače, rekao je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković. On je dodao i da plate u Gradskoj toplani moraju da se smanje, iako novac predviđen za zarade zaposlenih u ovom javno-komunalnom preduzeću ima tek neznatan udeo u računima za grejanje, napominje Slavković.

Gradsko veće je i formalno usvojilo rešenje o poskupljenju cene grejanja, uzrokovane poskupljenjem cene prirodnog gasa. To, međutim, ne znači da Gradska toplana neće morati da napravi izvesne kompromise, kako bi izašla u susret sugrađanima čije je nezadovoljstvo visinom računa za grejanje iz meseca u mesec sve veće.

Plate zaposlenih u toplani, kako je rečeno na Gradskom veću, utiču sa 9% na dugovanja “Jugorosgasu”. Udeo cene energenta iznosi čak više od 70%. Uprkos ovim brojkama, neopodno je, prema rečima zamenika gradonačelnika, srezati broj zaposlenih u ovom javno-komunalnom preduzeću.

Podsećamo, „Jugorosgas“ je blokirao račun Gradske toplane pre skoro mesec dana. U ovom trenutku, blokada ovog javnog gradskog preduzeća iznosi oko 500 miliona dinara.

Povezane vesti