018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Grad priželjkuje dolazak lou kost kompanija (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Gradsko veće usvojilo je odluku o načinu i kriterijumima za utvrđivanje aerodromskih usluga, što je poslednji korak pred donošenje elaborata, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. Taj elaborat će stvoriti uslove da u Niš dođu lou kost kompanije, a prema Perišićevim rečima postoji velika verovatnoća da od 31. marta sledeće godine sa niškog aerodroma polete avioni jedne do dve lou kost kompanije.

Perišić je precizirao da ova odluka samo potvrđuje rešenost grada da se ne subvencionišu avio-kompanije, već da se ulaže u infrastrukturu aerodroma, kako bi se za te kompanije obezbedili odgovarajući uslovi. On nije želeo da precizira sa kojim kompanijama se pregovara, ali je najavio da bi u narednom periodu trebalo da budu postignuti konkretni dogovori. On dodaje i da bi do sredine oktobra trebalo da bude instalirana neophodna oprema kako bi aerodrom zadovoljio sve tehničke uslove.

Perišić je pozdravio izjavu ministarke Zorane Mihajlović koja je najavila osnivanje novog javnog preduzeća „Aerodromi Srbija“ koje bi se bavilo razvojem domaćih aerodroma. Kako kaže, to će značiti i uštedu za grad.

Osim ovoga, Gradsko veće je usvojilo odluku i o nabavci 70 protivgradnihn raketa, čija je vrednost oko 2.5 miliona dinara jer su, kako je rečeno, zbog loših vremenskih prilika, sve zalihe potrošene. Takođe, usvojena je i odluka JKP Naisus da cena vode za korisnike koji se snabdevaju sa zajedničkog vodomera u selima Mramor, Sečanica, Krušce, Gornji Matejevac, Hum, Knez Selo i Čamurlija bude 51,23 dinara po kubiku. Ovim je cena izjednačena sa onom koju plaćaju domaćinstva u gradu, s tim što je dodato 15% za interventna održavanja. Očekuje se da ova odluka da jasan uvid u to kolika je potrošnja, ali i da se uvede red kada je reč o redovnom plaćanju.

Povezane vesti