018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Grad ponudio Austrijancima tri velika projekta

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Austrijske kompanije mogle bi da ulože više od dvadeset miliona evra i uposle najmanje 150 radnika, ukoliko se projekti koje je Grad predstavio pokažu isplativim, rekao je pomoćnik gradonačelnika, Jovan Stojanović na prijemu za delegaciju austrijske ambasade. Na sledećem sastanku, koji će biti održan u naredna tri meseca, biće poznato za koji od ponuđenih projekata vlada najveće interesovanje.

Predstavnici Grada Austriji su ponudili tri velika projekta, koja se tiču razvoja poljoprivrede, a obuhvataju plantažu voća, novi zasad vinove loze na 200 ha sa izgradnjom vinarije, kao i izgradnju fabrike vode na izvoru Studena. Austrijske kompanije, koje su i do sada ulagale u Srbiju, žele da nastave sa ovom tradicijom i to prvensteveno na jugu.

Nastavak saradnje sa austrijskim kompanijama, koje su dosta uložile u Srbiju, posebno bi bio značajan za Niš, jer se otvara mogućnost upošljavanja radnika.

Austrija je zemlja koja zna koliko poljoprivrednog potencijala Srbija ima, te su ovakvi susreti odličan način da se potencijalni investitori upoznaju sa kvalitetnim projektima, čija bi realizacija donela korist i jednoj i drugoj zemlji.

Povezane vesti