018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Grad podržao omladinske organizacije

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić uručio je ugovore predstavnicima omladinskih organizacija čiji su projekti, koji se tiču poboljšanja položaja mladih, na konkursu Grada izabrani za najbolje. Odobreno je 14 projekata, a ukupna njihova vrednost je oko tri miliona dinara.

- Ideje i pokretačku energiju omladine ništa ne može da zameni. Zato, ako neko ima dobru ideju koja će doprineti boljem položaju mladih, to treba finansijski podržati - istakao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. On dodaje i da je ovo jedan od načina da se spreči odlazak mladih iz ovih krajeva.

Edukacija mladih o štetnosti droge, zloupotrebama na internetu, polno prenosivim bolestima, zatim kreativne ideje kako što efikasnije i korisnije iskoristiti slobodno vreme, samo su neki od projekata koji su dobili finansijsku podršku Grada.

Maksimalna vrednost svakog pojedinačnog projekta iznosi 250.000 dinara, a njihovu realizaciju pratiće Kancelarija za mlade grada Niša. Rok za završetak projekata je 1. novembar, posle čega će, najavljuje gradonačelnik, biti održan sastanak sa predstavnicima ovih organizacija, kako bi se sumirali rezultati.

Povezane vesti