018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Grad izgubio spor od teniskog kluba Radnički (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Grad je morao da isplati 21 milion dinara teniskom klubu “Radnički” za zauzeće 13, 5 ari površine u Jadranskoj ulici, po presudi Višeg suda u Nišu. Gradsko rukovodstvo tražiće reviziju presude jer smatraju da je ovakvom odlukom oštećen.
Prostor od 2,4 hektara pored Tvrđave teniski klub Radnički dobio je od Vojske u zamenu za 375 kvadrata stambenog prostora. Prilikom rekonstrukcije Jadranske ulice grad je zauzeo deo njihovog zemljišta do nišavskog keja, površine 13,5 ari. Zbog ovoga su grad i teniski klub više godina bili u sporu, a po presudi Višeg suda u Nišu, grad je morao da isplati 21 milion dinara klubu. Gradsko rukovodstvo smatra da su i Niš i Vojska oštećeni ovakvom presudom.
S obzirom na to da je zemljište koje je u vlasništvu teniskog kluba uz samu Tvrđavu, bilo koja intervencija na njenim zidinama neće biti moguća bez njihovog odobrenja, dodao je gradonačelnik Perišić. On je pozvao nadležne inspekcije da utvre da li su pojedni objekti na ovoj površini legalno izgrađeni, kao i da li je teniski klub Radnički registrovan da naplaćuje parking prostor.