018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Grad finansira omladinske projekte (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Grad Niš će treću godinu zaredom finansirati omladinske projekte, za šta su iz lokalnog budžeta izdvojena tri miliona dinara, rečeno je na sednici Saveta za mlade. Komisija koja će birati projekte je već formirana, a naredne nedelje za organizacije civilnog sektora koje se bave mladima biće organizovana i edukacija za pisanje projekata, kaže predsednica resornog saveta Adriana Anastasov.

I ove godine aktivni mladi ljudi i članovi organizacija koji žele da doprinesu boljem životu mladih u Nišu moći će da konkurišu za finansiranje gradskih omladinskih projekata. Maksimalan iznos po projektu biće kao i prošle godine, 200.000 dinara. Uskoro će za organizcije i udruženja iz Niša biti organizovane i edukacije za pisanje projekata, rečeno je na sednici Saveta za mlade

Ove godine Grad Niš će finansirati i rad i razvoj talentovanih učenika i studenata u cilju postizanja natprosečnih rezultata u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta. Na konkurs za dodelu stipendija prijavilo se 130 učenika i studenata.

Na sednici je dodato da će tokom 2015. biti i vidljivi rezultati novousvojene Strategije za brigu o mladima i Akcionog plana za mlade grada Niša, koji su deo lokalne, ali i Nacionalne strategije za mlade.

Povezane vesti