018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gorica uskoro preuzima brigu o seoskim grobljima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Pet miliona dinara Grad svake godine izdvaja za popravku mobilijara koje uništavaju vandali. To je izneo direktor Javno-komunalnog preduzeća ,,Gorica“ Igor Jovanić gostujući u jutrošnjem izdanju emisije ,,Hoću da znam“ i pritom najavio da će ,,Gorica“ uskoro preuzeti brigu i o seoskim grobljima, čime će biti stavljena tačka na neorganizovano sahranjivanje na privatnim parcelama u bližoj okolini Niša.

Sa pet miliona dinara, koji se iz gradskog budžeta svake godine troše na sanaciju mobilijara, mogli bismo svakog proleća da napravimo po jedan novi park, rekao je u emisiji ,,Hoću da znam“ direktor JKP ,,Gorica“ Igor Jovanić

Gostujući u našoj emisiji ,,Hoću da znam“ Jovanić je najavio da će ,,Gorica“ uskoro preuzeti brigu o seoskim grobljima, čime će biti uspostavljen sistem sahranjivanja i održavanja kakav propisuje i zakon. Formirana je radna grupa čije bi angažovanje uskoro trebalo da dovede do toga da ovo preduzeće proširi delokrug rada.

Zbog sve ekstremnijih vremenskih uslova i činjenice da nas često pogađaju jaki vetrovi, ,,Gorica“ dodatno kontroliše drveće na javnim površinama. Redovno se uklanjaju rizične grane. Direktor Jovanić ipak savetuje oprez prilikom nevremena, jer olujni vetar čupa i stabilne i zdrave grane u redovnim uslovima.

Povezane vesti