018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Godišnja skupština Društva za negovanje slobodarske tradicije (VIDEO)

Komentari: isključeni

Tokom prošle godine, niško Društvo za negovanje slobodarske tradicije Srbije, na nekoliko pokloničkih putovanja u okolnim zemljama, odalo je poštu srpskim borcima u Prvom svetskom ratu. Društvo će i ove godine učestvovati na više manifestacija, kojima će, između ostalih, biti obeležena stogodišnjica početka Prvog svetskog rata, rečeno je na godišnjoj skupštini ovog udruzenja.

Pored aktivnosti planiranih za ovogodišnja poklonička putovanja, Društvo za negovanje slobodarske tradicije Srbije pokloniće opštini Medijana, sredinom maja česmu, koja će biti postavljena u Duvaništu.

Predstavnici Društva za negovanje slobodarske tradicije Srbije su i članovi Odbora Grada Niša za obeležavanje godišnjica vezanih za oba svetska rata, kao i 15 godina od NATO bombardovanja.

Društvo za negovanje slobodarskih tradicija Srbije ove godine, između ostalog, obići će istorijska mesta i u Makedoniji, a biće prisutni i na Ceru i Kolubari, gde će, sa ostalim udruženjima i predstavnicima države, odati poštu poginulim srpskim vojnicima u Prvom svetskom ratu.

Povezane vesti