018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Godinu dana nove vlasti

Na današnji dan, pre tačno godinu dana, Niš je dobio novu lokalnu vlast predvođenu Srpskom naprednom strankom. Stvaranje povoljnije klime za investitore i otvaranje novih radnih mesta bila je jedna od nekoliko glavnih preokupacija novog menadžmenta.

- Posle tačno jedne godine, ciljevi se lagano ostvaruju, ocenjuje gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Na godišnjicu stupanja na dužnost najavljuje nove velike investitore, među kojima su imena poput “Džonson Elektrika“, “Frukoma“ i “Lidla“.

Sedam hiljada novih radnika u naredne tri godine, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti za 20 odsto, aktuelni je plan gradonačelnika Niša i Gradskog veća.

- Stvorili smo povoljnu poslovnu klimu i već smo na pragu dovođenja novih stranih i domaćih investitora u Niš, a samim tim smo stvorili uslove za otvaranje novih radnih mesta, što je najbitnije - poručio je Zoran Perišić u izveštaju građanima na specijalno organizovanoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući, povodom prvog jubileja na vlasti.

Od kako je SNS u vlasti zamenio demokrate, više od 20 ambasadora bilo je u radnim posetama Nišu. Američka ambasada donirala je 300.000 dolara Gerontološkom centru, a u istih godinu dana otvorena je Kancelarija za dijasporu, koja pomaže našim građanima u inostranstvu. Gradonačelnik podseća da je i sa Vladom Srbije saradnja otišla korak dalje: Ministarstvo kulture dalo je 120.000.000 dinara za pokrivanje arheološkog nalazišta „Mediana“, a zajedno sa Ministarstvom građevine obezbeđen je novac za Humski kolektor.

Bilo je i ušteda u budžetu. Perišić dodaje da su ostvarene na mnoge načine: u sektoru javnih nabavki, novim ugovorom sa „Montenegro Erlajnsom“, kao i na lož-ulju za škole i Gradsku upravu. Na prvom mestu je, podseća, i dalje građanin, te je Gradska kuća otvorena za sve. Izveštaj o radu gradonačelnika i njegove administracije u proteklih godinu dana, biće dostupan svima i u elektronskoj formi, a štampaće ga i „Narodne novine“ naredne nedelje.

Povezane vesti

  • Brankica Todorov

    Da li gradonacelnik zna kako strani poslodavci postupaju sa radnicima koje smatraju ROBOVIMA? Ovo se odnosi na poslodavce BENETONA.