018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

GO SPS Niš: Koalicija je stabilna (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

“Niški socijalisti su jedinstveni sa Pupsom i Jedinstvenom Srbijom, tako da i dalje predstavljaju deo koalicione većine u gradu“, poručio je vd predsednika GO SPS Žarko Ranković. On je, reagujući na komentare šefa odborničke grupe SPS-a Igora Novakovića, rekao da će predstojećoj sednici Skušptine Grada, od ukupno 10, biti prisutno 9 odbornika ove stranke, što znači da neće okrnjiti Skupštinsku većinu.
Da će skupštinska većina biti obezbeđena, potvrđuje i gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić.
Ranković je dodao da će u okviru tačke o rebalansu budžeta biti doneta odluka o zaduživanju grada u iznosu od milijardu i 200 miliona dinara, čime će biti vraćeni stari krediti. Ovim iznosom, grad će uštedeti 500 miliona, jer će kamate u odnosu na prethodni kredit umesto od 8 do 11, biti od 3,5 do 4,5 odsto. Novakovićeve kritike na račun vladajuće koalicije, dodo je Ranković, jesu njegove lične, ali ne i ostalih članova niškog odbora ove stranke.
SPS je dao Novakoviću podršku uprkos nedavnim optužbama protiv njega, dok ne bude doneta konačna presuda u drugom slučaju, očekujući da će se on ponašati na identičan način, podseća Ranković. Da li će i kakve konsekvence u najnovijem slučaju, zbog optuživanja ostatka gradske koalicije, snositi šef odborničke grupe, biće poznato posle sednice 14.maja, o čemu će po ovlašćenju predsednika stranke Ivice Dačić, konačnu reč dati vd predsednika niških socijalista Žarko Ranković.