018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

GO SNS smatra da je protest pred Toplanom politički organizovan (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Povodom situacije sa računima za grejanje se na stranačkom presu SNS-a obratio i gradski većnik resorno zadužen za ovu temu Miloš Banđur. On je rekao da će, osim ako se uredbom Vlade Srbije drugačije ne predvidi, skupštine stanara moći da biraju da li će im se grejanje obračunavati po kvadratnom metru ili prema utrošku. On je pozvao nezadovoljne građane i Udruženje predsednika skupština stanara na dijalog koga, kako tvrdi, do sada nije ni bilo.
U niškom SNS kažu da su svesni da su računi za grejanje previsoki u odnosu na standard Nišlija, ali je cena povezana sa objektivnom cenom gasa. Ideja je da se potrošačima omogući da se ili vrate starom načinu obračuna, ili nastave da plaćaju po utrošku.
Niški naprednjaci su i ovog puta skorašnje proteste pred Toplanom ocenili kao politički organizovane i pozvali nezadovoljne potrošače na dijalog.
Podsećamo, u Nišu se već dve godine računi za grejanje obračunavaju na osnovu potrošnje, a nakon serije sastanaka gradskog rukovodstva sa nezadovoljnim građanima nije se došlo do kompromisnog rešenja.