018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

GO Pantelej ulaže u kulturu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Grad koji reguliše regionalni i lokalni razvoj trebalo bi da stimuliše i razvoj kulture i da pomaže onima koji proizvode kulturna dobra. Tako se čuva kulturno nasleđe Niša i nacionalni identitet Srbije, rekao je povodom obeležavanje krsne slave Omladinske filharmonije “Naisus”, predsednik GO Pantelej Srđan Savić.  

Grad Niš godišnje izdvaja oko 4,6 odsto od ukupnog budžeta za razvoj kulture. To nije dovoljno za finansiranje svih kulturnih manifestacija i aktivnosti raznih kulturnih udruženja u Nišu, kaže domaćin slave Sveti Ramon Slatkopojac Omladinske filharmonije “Naisus” i predsednik opštine Pantelej, Srđan Savić.

- Ne smemo zapostaviti kulturu i u skladu sa evropsim standardima potrebno je pronaći ravnopravni balans za ulaganje u kulturu – kaže Savić.

GO Pantelej želi da pomogne omladinskoj filharomoniji “Naisus” jer, iako postoji tri godine, nema stalni prostor za vežbanje, a okuplja oko 50 članova iz sedam gradova jugoistočne Srbije. Postigli su zapaćene rezultate među kojima je i osvajanje Zlatne medalje na Svetskom takmičenju orkestra i horova u Pragu 2012. godine.

- Zahvaljujemo se GO Pantelej od koje i ubuduće očekujemo logističku podršku, dok od Grada Niša takođe očekujemo pomoć, naročito što je gradonačelnik Niša počasni predsednik Omladisnke filharomnije “Naisus” – kaže Zoran Andrić, šef Omladinske filharomonije “Naisus”

Povodom obeležavanja svog značajnog jubileja Omladisnka filharmonija na dan Svetke Petke 27. oktobra  pokloniće  Nišlijama koncert “Veliki Mocart Konstantinu Velikom” u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Povezane vesti