018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

GO Pantelej sprovela konkurs za projektno finansiranje lokalnih medija (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Predstavnici medijskih kuća iz Niša i opština Pantelej, potpisali su ugovore o sufinansiranju projekata važnih za informisanje građana na području tog dela grada. Ukupna sredstva u iznosu od milion ipo dinara raspoređena su na osnovu javnog konkursa i kritertijuma predviđenih novim Zakonom o javnom informisanju.
Teme značajne za ostvarenje interesa žitelja opštine Pantelej, počev od komunalne infrastrukture, problema mladih, civilnog sektora, do sporta, vidljivost i slušanost medija na tom području, kao i njihova ravnopravnost, osnovni su kriterijumi za dodelu sufinansirajućih sredstava. O njihovoj raspodeli odlučivala je nezavisna tročlana komisija. Među 16 različitih medija, srazmerno troškovima produkcije i na osnovu vidljivosti, najjviše novca, po 210.000 dinara dobili su TV Zona plus i Belami. Jedini pisani medij “Narodne novine“, biće potpomognut sa 170.000, portal “Roma world“, sa 60.000,a portal “Niške vesti“ sa 40.000 dinara.
Opština Pantelej prva je u gradu sprovela konkurs za projektno finansiranje lokalnih medija za narednih 6 meseci, što će, kako ističu, biti dobar model i za ostale jedinice lokalne samouprave na području Niša