018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

GO Medijana nagradila najbolje akademce (VIDEO)

Komentari: isključeni

Gradska opština Medijana je i ove godine preko Fonda “Sveta Petka” obezbedila 20 stipendija i novčanih nagrada za najbolje akademce niškog Univerziteta kao I za najuspešnije takmičare iz oblasti nauke, umetnosti i sporta. Reč je o tradicionalnim podsticajima opštine, kako bi mladi ljudi nastavili da budu uspešni i na taj način pozitvno uticali na okolinu, rečeno je prilikom svečane dodele nagrada u opštini Medijana.

Sonja Janković jedna je od 11 studenata sa prosečnom ocenom 10 koji su dobili stipendiju u iznosu od 10 700 dinara preko Fonda Sveta Petka. Kako kaže novac će iskoristiti za dodatano usavršavanje.

“Iskoristiću za posetu raznim kongresima u inostranstvu”, kaže Sonja.

Stipendije se dodeljuju na godišnjem nivou, dok su novčane nagrade za najtelentovanije u oblasti nauke, kulture, umetnosti i sporta jednokratne i u iznosu od 30 000 dinara.

“Možda je kliše, ali nagradu ću iskoristiti za kupovinu knjiga iz oblasti umetnosti”, kaže još jedan dobitnik Uroš Milojević.

Ovakvi podsticaji u opštini Medijana postoje već osam godina, jer je reč o mladim ljudima koji će nastaviti da budu uspešni I na taj način bili uzor svojim vršnjacima, kažu predstavnici opštine.

Ukupan fond za ovogodišnje nagrade je 270 000 dinara dok je za stipendije u 2013 izdvojeno oko milion I 300 hiljada dinara.

Povezane vesti