018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Glumica četvrte večeri Hana Selimović (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Četvrte festivalske večeri prikazani su filmovi “Neposlušni” i “Love hunter – priče iz Njujorškog taksija”, a publka na Letnjoj pozornici izabrala je za glumicu večeri Hanu Selimović, za ulogu Leni u filmu “Neposlušni”.

Prvi prikazani film, “Neposlušni”, debitantsko je ostvarenje mlade rediteljke Mine Đukić, po čijem je i scenariju rađen film. Ova ljubavno–pejzažna priča uz romatniku sporog ritma, koja slavi lepotu života, obiluje i pesmama, koja mnoge generacije nostalgično vraćaju u detinjstvo. U filmu se pojavljuje i Minja Subota, koji je svojevremeno popularnim emisijama za decu, postavljao temelje univerzlnih ljudskih vrednosti.

Glumica četvrte festivalske večeri je Hana Selimović za ulogu Leni u filmu “Neposlušni”.

Iako je baziran na ličnoj priči Milana Mumina iz vojvođanske grupe “Love hunters”, koje je proveo godine u Americi vozeći taksi,”Love hunter – priče iz Njujorškog taksija” nije dokumentarac, nego igrani film sa primesama muzičkog filma, jer je korišćena muzika Milana Mumina koji je i glavni glumac u filmu.

Na letnjoj pozornici od 20 sati i 30 minuta biće prikazani filmovi “Kad ljubav zakasni” u režiji Ivana Stefanovića i “MAMULA Milana Todorovića.

Povezane vesti