018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Glumac druge večeri Festivala – Nikola Rakočević

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Druge festivalske večeri prikazana su tri filma, “Država” u bioskopu Kupina i “Krugovi” i “Skidanje” na Letnjoj pozornici. Glasovima publike , glumac druge festivalske večeri je mladi Nikola Rakočević za ulogu Relje u filmu “Skidanje”. Večeras će biti prikazani filmovi “Odumiranje” i “Vir”, a u pauzi između dva filma biće uručena nagrada “Ona i on” za glumački par godine.

Film “Krugovi” Srdana Golubovića već je ovenčan brojnim nagradama na festivalima u zemlji i inostranstvu. Film je inspirisan istinitim događajem koji se desio u Hercegovini 1993. godine. Tri paralelene priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju, prateći likove kojima događaji iz prošlosti utiču na donošenje odluka u sadašnjosti i koje im sudbonosno menjaju živote. U glavnoj ulozi, osim Aleksandra Berčeka, nastupili su i mladi Nikola Rakočević i Marko Janketić.

Film “Skidanje” reditelja Koste Đorđevića dobitnik je nagrade za scenario na nedavno završenom festivalu u Vrnjačkoj banji, a za ulogu mladića koji brani čast svoje devojke, Nikola Rakočević proglašen je glumcem druge festivalske večeri. „Skidanje“ je priča koja prati troje mladih junaka različitog socijalnog statusa, opsednutih ljubavlju prema pogrešnim osobama.

Večeras će na Letnjoj pozornici biti prikazani filmovi “Odumiranje”, reditelja Miloša Pušića,  i “Vir” Bojana Vuka Kosovčevića. U pauzi između dva filma biće uručena i nagrada “Ona i on”, koja se dodeljuje glumačkom paru godine. Ovoga puta su čitaoci TV novosti ovu nagradu dodelili Milošu Bikoviću i Danini Jeftić, za uloge koje su ostvarili u filmu “Montevideo”.

 

Povezane vesti