018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Glavni cilj nove vlade – manje nezaposlenih

Komentari: isključeni

- Kao glavni cilj nove vlade postavili smo smanjivanje ogromne, možda, i najveće stope nezaposlenosti u Evropi - kaže predsednik Vlade Ivica Dačić. Kao sledeći prioritet, premijer izdvaja političku stabilnost i najavljuje promene vlasti u prestonici. Iz redova naprednjaka potvrđuju reči premijera.

Prioritet rekonstruisane vlade je rešavanje ekonomskih problema, kaže premijer Ivica Dačić. Glavni cilj je povećanje zaposlenosti. Dodaje da je potrebna jasna ekonomska politika i koncept koji omogućava stvaranje povoljne klime i poslovnog ambijenta za strance. Međutim, stabilna ekonomija traži i stabilnu vlast. Sada je na ispitu koalicija u Beogradu.

Prestonica zaslužuje bolju vlast – kaže potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović. Dodaje da će se promene desiti vrlo brzo.

Komentarišući novi skok cene nafte, ministarka energetike kaže da svaki rast cene naftnih derivata može da se odrazi na ostale cene, ali za Srbiju je važno da ima svoju energetsku stabilnost. Najavljuje plan o projekciji kretanja i odnosa cena struje, gasa, nafte i derivata, koji će napraviti Ministarstvo, kako bi i građani investitori znali šta ih čeka u narednim godinama.

 

Povezane vesti