018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gimnaziji „Stevan Sremac“ vraćeno jedno odeljenje (VIDEO)

Komentari: isključeni

Gimnaziji “Stevan Sremac” biće vraćeno jedno odeljenje čime će još 30 učenika dobiti šansu da pohađa ovu školu a profesori neće izgubiti normu, kaže direktor Milan Stojanović.
Ovo je dogovoreno na sastanku sa ministrom prosvete Srđanom Verbićem, koji je inicirao narodni poslanik Dušan Milisavljević.

Prvoj niškoj gimnaziji “Stevan Sremac” biće vraćeno jedno odeljenje koje je Ministarstvo ukinulo za ovu školsku godinu. To znači da će 30 učenika dobiti šansu da pohađa ovu školu. Biraće one učenike kojima je ova gimnazija bila prva na listi željenih škola, kaže direktor Milan Stojanović. Još jedan kriterijum je ne ne bude veliki broj đaka prebačen iz iste škole, kako ne bi zatvorili neko drugo odeljne.

Da gimnaziji bude vraćeno odeljenje odlučio je ministar prosvete Srđan Verbić na sastanku koji je inicirao narodni poslanik iz Niša Dušan Milisavljević.

“Stevan Sremac” je ove godine upisalo 144 učenika a interesovanje za ovu školu nije manje nego ranije, dodaje direktor Stojanović. Sa odeljenjem koje će biti vraćeno gimnazija će imati 2 jezička, 2 matematička 1 specijalno filološko i 1 dvojezično odeljenje, gde se nastava delimično odvija na nemačkom jeziku.