018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gimnazije opet „najpopularnije“ škole prilikom upisa (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Budući srednjoškolci najviše su se interesovali za gimnazije, Medicinsku, Pravno-poslovnu i Ekonomsku školu, čija su odeljenja već popunjena. Iz Nišavskog okruga nije se upisao 101 učenik, a za njih će biti dovoljno mesta za upis u avgustu, ali uglavnom na zanate.
Veliko interesovanje među niškim đacima vladalo je za gimnazijama, pa su sve četiri – „Bora Stanković“,“ Stevan Sremac“,“ Svetozar Marković“ i „9. maj“ popunile sva odeljenja. Isti je slučaj i sa Medicinskom školom gde je interesovanja bilo za sve smerove. Za najtraženije profile đacima je trebalo čak i po 99 poena za upis, pa je bilo slučajeva da su pojedini ostali neupisani sa više od 90 poena, jer su u listu želja upisali najtraženije smesrove, kažu u Školskoj upravi.
Popunjena su i mesta u Pravno-poslovnoj i Ekonomskoj školi, kao i na pojedinim smerovima u elektro-tehničkim školama „Nikola Tesla“ i „Mija Stanimirović“, uglavnom za informacione tehnologije. Đaci su se znatno manje interesovali za zanatske škole, pa na pojedinim smerovima nema dovoljno učenika ni za jedno odeljenje.
Od 3475 učenika koji su završili Osnovnu školu u Nišavskom okrugu, do sada se upisalo 3225 đaka. Za avgustu je ostalo da upiše još 101 učenik koji je popunio listu želja. U niškim srednjim školama ostalo je ukupno 250 mesta, tako da niko neće ostati neupisan, kažu u školskoj upravi.