018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gej aktivista opet diskriminisan ? (VIDEO)

Gej aktivista Stefan Radović ponovo je, tvrdi, žrtva diskriminacije i to na Klinici za gastroenterologiju u Nišu. Iz Kliničkog centra demantuju navode 21-godišnjaka iz Kuršumlije i tvrde da svi pacijenti imaju isti tretman bez obzira na boju kože, pol, rasu ili seksualnu orijentaciju.

Stefan Radović je, kako kaže, ponovo doživeo nepravdu. Ovog puta na niškoj Klinici za gastroenterologiju. On kaže da mu se zdravstveni radnik podsmevao pred kolegama što je ovog gej aktivistu pokolebalo da nastavi lečenje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović sastao se sa Radovićem kako bi razrešili problem. Radovanović napominje da medicinsko osoblje strogo poštuje Hipokratovu zakletvu i da nema govora o diskriminaciji pacijenata.

Predsednik Odbora za ljudska prava Dragan Đorđević ocenjuje da je tri nedelje pre najavljene Parade ponosa u Beogradu, diskriminacija LGBT osoba i dalje na veoma visokom nivou.

Radović je, ipak, odlučio da lečenje nastavi u niškom Kliničkom centru i očekuje da se slične neprijatnosti neće ponavljati.

 

 

Povezane vesti

  • Profiterola

    Kazne za diskriminaciju da se povećaju! Sankcije za huligane, takođe.