018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gašenje jedinog medija u Babušnici (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Privatizacijom medija naročito onih koji se nalaze u manjim sredinama informisanje građana biće svedeno na minimum, kaže glavni i odgovorni urednik lokalnog radija u Babušnici Valentino Manić. Gašenje radija Babušnica za meštane značilo bi ostanak bez ijednog lokalnog medija a samim tim i bez svakodnevnih informacija o događajima važnim za ovu sredinu.
Od 1994. godine kada su odbornici skupštine opštine Babušnica doneli odluku o osnivanju Doma kulture i njegove delatnosti lokalnog radija “Babušnica“ do danas, meštani ovog ali i nekoliko okolnih mesta svakodnevno se informišu o dešavanjima koja su za njih veoma važna. Danas, ovaj medij kao i Niška televizija ali i još 70-ak njih čekaju na privatizaciju. Glavni i odgovorni urednik ovog radija Valentino Manić smatra da zainteresovanih za kupovinu jedinog medija u Babušnici nema i da će ukoliko se nešto ne učini meštani puno izgubiti.
Zakon o javnom informisanju propisao je rok za privatizaciju medija do prvog jula ove godine. Manić smatra da je cela siuacija oko privatizacije nejasna i da bi ministarstvo trebalo da nešto pod hitno promeni.
Inace, u jedinom lokalnom mediju Babušnice trenutno radi šestoro ljudi.