018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Gala koncert Simfonijskog orkestra

Komentari: isključeni

Niški Simfonijski orkestar obeležiće Gala koncertom šest decenija rada, 18. septembra, u Domu Vojske. Biće izvedeno 10 najpoznatijih kompozicija klasične muzike, a dirigentsku palicu te večeri deliće 10 dirigenata.

Direktorka Simfonijskog orkestra Vesna Bratić najavljuje da će se svi oni koji su rukovodili niškim filharmoničarima ponovo biti pred publikom. Dirigentsku palicu deliće Dejan Savić, Anatolij Novicki, Vesna Šouc, Daniel Đulio Moles, Zoran Stanisavljević, Le Fi Fi, Milena Injac, Suzana Kostić, Srboljub Dinić i Svilen Simeonov.

Na repertoaru su, između ostalog, Mendelson, Glinka, Čajkovski, Mocart, Rosini i Brams. Pre koncerta će u foajeu u 19,30 biti otvorena izložba. Posetioci će videti kako su izgledali plakati i programi niških filharmoničara u prethodnih 60 godina. Fotografije su tu da podsete kako je sve izgledalo na početku i kroz decenije rada. Gala koncert počinje u 20 sati u Domu Vojske i u sklopu je proslave 17 vekova od potpisivanja Milanskog edikta. Cena karte za parter je 400 dinara, a za balkon 200.

Povezane vesti