018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Fudbal: Zimski Mundijal u Kataru 2022?

Komentari: isključeni

Članice Evropske fudbalske federacije (njih 54) jednoglasno su podržale ideju da se Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine održi u zimskom periodu.

Potpredsednik FIFA Džim Bojs otkrio je da su sve članice UEFA podržale predlog da se Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine odigra u zimskom terminu zbog velikih vrućina u toj zemlji tokom leta.

- Na sastanku je zaključeno da se Svetsko prvenstvo ne može igrati u Kataru tokom leta. Svi su se složili – izjavio je Džim Bojs.

On je dodao da se sada vodi debata o tome da li da se takmičenje održi u januaru 2022. godine ili u novembru, odnosno decembru te godine. UEFA podržava ideju o januarskom turniru, ali se tome protive fudbalski savezi iz Velike Britanije, pošto žele da zaštite svoja domaća prvenstva, preneo je BBC. Bojs, koji obavlja i funkciju predsednika Fudbalskog saveza Irske, rekao je da fudbalske asocijacije ne žele da FIFA žuri sa konačnom odlukom.

- Ima još devet godina i svi misle da FIFA treba da sedne sa svim velikim članovima i pronađe rešenje koje će izazvati namanje poremećaja u fudbalu. Dovoljno je vremena da se to uradi i nadam se da će fudbal trijumfovati - rekao je Bojs.

Očekuje se da će izvršna komisija FIFA načelno usvojiti predlog da se Svetsko prvenstvo 2022. godine odigra tokom zime na severnoj hemisferi. Do ove ideje se došlo zato što temperatura u Kataru tokom leta može da dostigne 50 stepeni Celzijusovih.

Povezane vesti