018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Fudbal: Lazar, Mitar, Filip i Matija u U21

Komentari: isključeni

Matija Nastasić, Filip Đuričić, Lazar Marković i Aleksandar Mitrović igraće  za U21 reprezentaciju u kvalifikacijama protiv Kipra, S. Irske, Belgije i  Italije.

Selektor A tima Siniša Mihajlović tako je ispunio obećanje da će da  pomogne „Orlićima“, pa je četvoricu standardnih reprezentativaca ustupio  kolegi Radovanu Ćurčiću. U21 selekcija je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počela pobedom nad  Kiprom 2:1, a u oktobru „Orliće“ očekuje novi duel sa Kipranima, te sa Severnom Irskom. U narednom periodu mladi tim će igrati dva ključna meča, derbi sa Belgijom i  Italijom, pa će pomenuti kvarter biti više nego pojačanje za Ćurčićev tim.

S druge strane, seniorski tim je ostao bez šansi za plasman na Svetsko prvenstvo, pa je Mihajlović odlučio da mu za poslednji meč sa Makedonijom, te prijateljsku utakmicu sa Japanom, nisu potrebni pomenuti igrači koji će u budućnosti biti okosnica selekcije.  Nastasić, Đuričić i Marković će se tako vratiti kod Ćurčića koji ih je i promovisao u seniorske reprezentativce, dok je bio vršilac dužnosti selektora tokom 2012. godine.

Povezane vesti