018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Francuska: Identifikovan napadač na fabriku gasa

Od:
Komentari: isključeni

PARIZ – Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev objavio je danas da je identifkovan napadač Jasin Sali odgovoran za napad u blizini fabrike gasa na jugoistoku Francuske.
Francuski premijer Manuel Vals naredio je ranije danas da se povećaju mere bezbednosti na „osetljivim mestima“ u blizini fabrike gasa koja je napadnuta kada je poginula jedna osoba, a najmanje jedna je povređena.
Sali je od ranije poznat francuskim tajnim službama, prenose agencije.
Naime, 2006. godine službe su otvorile dosije Saliju zbog radikalizacije, ali taj dosje nije obnovljen 2008. godine, što znači da ga verovatno više nisu smatrali pretnjom, javlja list Miror.
Mediji pišu da 35-godišnjak živi u mestu Sen-Pri, pored Liona, a Kaznev je dodao i da on nema kriminalni dosje.
Žena osumnjičenog dala je izjavu za francuski radio, javljaju lokalni mediji, a njeni komentari već su podigli dosta medijske prašine i podstakli nove spekulacije.
„Muslimani smo, ali mi smo normalna porodica s dvoje dece. Ne razumem sve ovo“, rekla je ona.
Da podsetimo, u Francuskoj jedan čovek je ubijen, a dvoje je povređeno u terorističkom napadu na fabriku gasa na istoku Francuske blizu Grenobla. Žrtvi napada, koja nije radnik u fabrici, odsečena je glava i ona je pronađena okačena na kapiju fabrike. AFP navodi i da je na glavi „ispisana poruka arapskim pismom“.

Tanjug 26 Jun 2015 15:34