018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Forum “Biomasa za energiju” (VIDEO)

Komentari: isključeni

Fakultet zaštite na radu u saradnji Crnomorskim energetskim istraživačkim centrom iz Sofije, organizovao je u Nišu prvi investicioni forum: “Biomasa za energiju”. Cilj konferencije je da okupi proizvođače peleta i briketa kao i opreme za sagorevanje ovih materijala koji se koriste za zagrevanje domaćinstava i poslovnog prostora. Forum se održava kao deo projekta “Promocija upotrebe energije biomase u prekograničnoj saradnji Srbije i Bugarske”, a finansira ga Evropska unija.

Predstavnici austrijskih, italijanskih o domaćih kompanija, kao i naučni radnici iz Bugarske i Srbije, na investicionom forumu u konferencijskoj sali Hotela „Aleksandar“ predstavili su svoja tehnološka dostignuća i prednosti u korišćenju biomase kao održivog izvora energije. Podizanje svesti ciljnih grupa i uspostavljanje kontakata između proizvođača i potencijalnih korisnika ove vrste energije osnovni je cilj konferencije.

Forum „Biomasa za energiju“ sprovodi niški Fakultet zaštite na radu zajedno sa Crnomorskim energetski istraživačkim centrom iz Sofije.

Pored prezentacija inostranih kompanija koje proizvode opremu za proizvodnju kao i kotlove za sagorevanje briketa, na forumu u Hotelu „Aleksandar“ svoje prezentacije održali su i predstavnici domaćih preduzeća iz Novog Sada i Vranja.