018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Formirana Radna grupa za zakon o radu

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Radna grupa za izradu zakona o radu koju čine predstavnici vlade, sindikata i poslodavaca počeće sa radom u ponedeljak 3. februara s ciljem da se zakon donese do 30. juna, a učesnici današnjeg sastanka u Nemanjinoj su poručili da je reč o pocetku novog socijalnog dijaloga u kojem će nastojati da približe stavove.

Posle sastanka koji su on i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić imali sa predsednicima Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost“ potpredsednik vlade Rasim Ljajić je na zajednickcoj konferenciji za novinare rekao da je formirana Radna grupa koja će od ponedeljka početi da radi na izradi zakona o radu.
Ljajić je rekao da će se ta Radna grupa, koja je danas formirana, od ponedeljka baviti definisanjem da li je potrebno da se donese potpuno novi zakon o radu ili da se radi na izmenama postojećeg i dodao da je utvrđen plan daljih aktivnosti. „Cilj nam je da do 1. maja bude izrađen nacrt zakona, a da do 30. maja bude sprovedena javna rasprava kako bi do 30. juna zakon bio usvojen“ rekao je Ljajić.